Varkenshaas met parmaham

Varkenshaas met parmaham

Smulweb imageSmulweb

Een simpel maar klassiek gerecht: varkenshaas ingepakt in parmaham! Het is snel te bereiden en heerlijk om te serveren bij diner parties. Verwarm je oven voor, zorg dat je baktijd kort is en serveer met gestoomde groenten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshaas met parmaham op tafel.

  1. Snij ze open tot bijna de bodem.
  2. Ondertussen in een kom een goede scheut port met 100 gram suiker, wat honing (3 eetlepels), cranberry`s (tussen de 300 en 500 gram). Deze in kom goed mengen en dan even opkoken (4 minuten)
  3. De varkenshaas met zout en peper bestrooien en daarna de binnenzijde insmeren met de philadelphia. Hierna de lichtgekookte cranberry`s in de varkenshaas vullen.
  4. De varkenshaas dichtmaken en omhullen met parmaham ( 3 per haasje, zodat de snijzijde dicht is. Gebruik daarna bindtouw om het haasje dicht te binden zodat de saus er niet uitloopt.
  5. Daarna aanbakken 4 a 5 minuten. (rondom). Daarna in een ovenschaal gedurende 20 minuten laten bakken ( op 180*). Hierna uit de oven in aluminiumfolie wikkelen (gedurende 5 minuten )en daarna hier uithalen en daarna in dikke plakken opengesneden op de bord serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees