Appeltaart met brood in een krokant korstje

Appeltaart met brood in een krokant korstje

Smulweb imageSmulweb

Deze appeltaart met een korstje van brood in een krokant korstje is een streling voor de smaakpapillen. In combnatie met de vulling van appel, amandel en krenten zorgt dit voor een heerlijk resultaat. Perfecte lekkernij voor bij de koffie!

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appeltaart met brood in een krokant korstje op tafel.

  1. Begin met het deeg voor de bodem: Zeef de bloem in een kom of op een werkvlak en maak een krater in het midden. Snijd de boter er bovenop en wrijf de boter en bloem samen met je vingers tot je een kruimelig deeg krijgt. Maak opnieuw een krater in het deeg en voeg de dooiers, suiker, en het gekozen aroma toe. Voeg eventueel een snufje zout toe. Koel je handen af onder de kraan en kneed alles goed door tot je een bal van het deeg kunt maken. Rol het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Begin met het deeg voor het korstje: Doe het marsepein in een kom of in een keukenmachine en voeg de poedersuiker toe. Kneed samen door middel van de keukenmachine of een mixer met deeghaken. Voeg de zachte boter beetje bij beetje toe en vervolgens de gezeefde bloem samen met de baking toe. Kneed goed door, verpak het deeg in diepvrieszakje of in plastic folie en laat het deeg minstens een half uur rusten in de koelkast.
  3. Begin met de vulling: Snijd het brood in blokjes en laat het even weken in de melk. Voeg hierna alle andere ingrediënten voor de vulling toe en meng dit goed door. Proef of het zoet genoeg is naar jouw smaak.
  4. Haal het deeg voor de bodem uit de koelkast en bestrooi wat bloem op een werkblad en het deeg. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0.3 cm. Verwarm de oven voor op 180° en vet de springvorm in. Bekleed de bodem en randen met het deeg en rol het deeg helemaal rondom de deegroller. Plaats het deeg in de springvorm. Prik gaatjes in het deeg, bedek de bodem met bakpapier en vul de bodem met gedroogde peulvruchten (bonen, capucijners) of rijst. Bak de bodem 20 minuten in de oven. Haal het bakpapier met de gedroogde bonen of rijst van de bodem en bak het nog 5 minuten zonder vulling in de oven.
  5. Verdeel de abrikozenjam over de bodem, vul de bodem met de gemaakte vulling en druk goed aan. Haal het tweede deeg uit de koelkast en maak met behulp van een zeef met grote gaten, een pers of een groentemolen slangetjes van het deeg, een soort dikke spaghetti, die je over de vulling verdeelt. Verhoog de oventemperatuur tot 200° en bak de taart ongeveer 25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  6. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Brood Taart Appeltaart