Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bewuste worstenbroodjes op tafel.
- Maak het deeg in de broodbakmachine, of kneed met mixerhaken of met de hand. Voeg bloem, zout en suiker toe aan de bak van de broodbakmachine. Voeg daarna melk, boter en gist toe. Zet de machine aan na het toevoegen van de gist. Kneed het deeg uit de machine nog even door en verdeel het in stukjes van ongeveer 30 gram. Maak van de stukjes mooie bolletjes door ze rollend met de hand op te bollen. Laat deze bolletjes 10-15 minuten op een tochtvrije, warme plaats rijzen onder een theedoek of plasticfolie.
- Meng ondertussen het rundergehakt met het ei, beschuit en de peper en nootmuskaat. Maak er 15 kleine worstjes van (ongeveer 30 gram per stuk).
- Rol de gerezen deegbolletjes uit tot een ovaaltje en bestrijk de uiteinden met het losgeklopte ei. Leg het worstje in het midden. Vouw de uiteinden aan de lange kant eerst naar binnen, en daarna de lange kanten. Druk op de naad een beetje dicht en leg met de naad naar beneden op de bakplaat. Houd genoeg ruimte tussen de broodjes. Laat de broodjes nu nog eens 45 minuten rijzen onder een doek of plasticfolie, opnieuw op een warme, tochtvrije plek.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk de broodjes met ei en bak ze 30 minuten.