Gebraden kip onder de huid gevuld met pancetta en tijm

Gebraden kip onder de huid gevuld met pancetta en tijm

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke, sappige gebraden kip, met pancetta en tijm onder de huid. Geserveerd met zeezout en geraspte citroenschil in de vulling, dit gerecht is een must-try voor elke bijeenkomst.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebraden kip onder de huid gevuld met pancetta en tijm op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op elektrisch 180 graden, hetelucht 155 graden, of gas stand 2.
  2. Snijd de pancetta heel fijn. Was de tijm, schud droog en ris de blaadjes van de takjes. Pers de knoflook uit.
  3. Meng de tijmblaadjes, knoflook en pancetta met geraspte citroenschil en boter. Strooi de peper erover.
  4. Duw de huid van de kip voorzichtig los vanaf de hals zodat het vel niet scheurt. Duw de vulling tussen de huid en het vlees, verdeel goed over het grootste gedeelte van de kip.
  5. Bestrooi de kip rondom met zeezout voor een knapperig korstje. Leg de kip met de borst naar onderen in een niet te grote ovenschaal en giet de wijn in de schaal.
  6. Braad de kip in het midden van de oven in ongeveer 1 uur en 30 minuten mooi bruin en gaar. Keer de kip 1 keer, na 30 minuten, zodat het vel van de borst lekker knapperig wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte