Op de huid gebakken dorade met antiboise

Op de huid gebakken dorade met antiboise

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk zachte en sappige dorade met krokante huid en een fantastische antiboise. De bijpassende venkel zorgt voor een frisse smaak. Perfect voor een luxe en gezellig etentje!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Dorade

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Op de huid gebakken dorade met antiboise op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten voor de antiboise in een kom met zoveel olijfolie dat alles net onder staat.
  2. Verhit een grillpan. Bestrijk de venkelplakken met olie, rooster ze aan beide kanten goudbruin en beetgaar en neem ze uit de pan.
  3. Snijd de velkant van de dorades een paar keer in, bestrooi de filets met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olie. Rooster de filets, in 2 delen, 2-3 minuten op de velkant, keer ze en bak nog 1-2 minuten (afhankelijk van de dikte) tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Schep wat antiboise op de borden en een paar plakken gegrilde venkel, leg de doradefilets erop en garneer met een takje venkelgroen. Serveer bijvoorbeeld met gratin dauphinois. *Kijk voor verantwoorde vissoorten op www.goedevis.nl.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen