- 600 g Dorade
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Op de huid gebakken dorade met antiboise op tafel.
- Doe alle ingrediënten voor de antiboise in een kom met zoveel olijfolie dat alles net onder staat.
- Verhit een grillpan. Bestrijk de venkelplakken met olie, rooster ze aan beide kanten goudbruin en beetgaar en neem ze uit de pan.
- Snijd de velkant van de dorades een paar keer in, bestrooi de filets met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olie. Rooster de filets, in 2 delen, 2-3 minuten op de velkant, keer ze en bak nog 1-2 minuten (afhankelijk van de dikte) tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Schep wat antiboise op de borden en een paar plakken gegrilde venkel, leg de doradefilets erop en garneer met een takje venkelgroen. Serveer bijvoorbeeld met gratin dauphinois. *Kijk voor verantwoorde vissoorten op www.goedevis.nl.