- 275 ml Water
- 0.5 el Cointreau
- 4 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Lente couscous met kip abrikoos en paprika op tafel.
- Roerbak de knoflook en gember 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paprika en groene peper toe, strooi cayennepeper erover en roerbak nog 2 minuten. Haal groente uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de kipfilet in 2 eetlepels olijfolie. Voeg peper, zout, djintan, kurkuma en citroensap toe. Roerbak enkele minuten en meng de geroerbakte paprika erdoor. Voeg tomaat, abrikozen, palmsuiker en korianderblad toe en verwarm nog 1-2 minuten.
- Verhit 200 ml bouillon in een grote koekenpan. Meng citroenrasp met couscous en strooi dit in de bouillon. Roer goed door. Doe deksel op pan en laat couscous op laag vuur 5 minuten wellen. Giet tussendoor rest van bouillon erbij. Roer couscous af en toe door met een vork om klontjes fijn te maken.