Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke De makkelijkste stroopwafeltaart die er bestaat (en de le op tafel.
- Neem de stroopwafels (alle grote) en maal deze in de keukenmachine. Mogen best wat grove stukken inzitten (dat is juist lekker!).
- Klop ondertussen de slagroom en klopfix stijf en voeg hier de roomkaas, vanillesuiker, suiker en het merg van een vanillestokje bij. Dan als laatste de nougatine. Proef tussendoor goed of het niet te zoet wordt. Laat dan gewoon de suiker achterwege (vind ik persoonlijk lekkerder).
- Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in de magnetron of pannetje (zodat de stroop lekker kleverig wordt).
- Bedek een ingevette springvorm met een deel van de koekkruimels (en wat gebroken wafels zodat er nog flinke stukken tussen zitten)als bodem en druk goed aan.
- Doe hier nu een flinke laag roomkaas-slagroom mengsel op en hierover strooi je wat stroopwafel brokjes/stukken. Vervolgens weer een flinke laag roomkaas-slagroom en maak het geheel af met de overige stroopwafelbrokjes.
- Dan als finishing touch de mini stroopwafeltjes over de taart decoreren (en 3 uur opstijven in de koelkast) en klaar is kittens.
- In een half uurtje een prachtige taart die echt om te smullen zo lekker is.