Snelle bouillabaisse

Snelle bouillabaisse

Smulweb imageSmulweb

Een 'snelle' bouillabaisse is toch iets bijzonders. Tonijn, kabeljauw, mosselen en garnalen worden gecombineerd met aardappelen en tomaten en dan afgemaakt met tabasco. Een heerlijke Franse klassieker ook voor op de camping.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Tonijnmoot in blik

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Snelle bouillabaisse op tafel.

  1. Ontvel de tomaten door ze één voor één kort in kokend water te dompelen en verwijder de kernen en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Snijd de tonijn en kabeljauw in stukken en bak deze kort aan in een hete koekenpan met olie.
  3. Zet een koekenpan met hoge rand (hapjespan) op het vuur en fruit hierin de ui en geperste knoflook even aan, zonder te laten bruinen.
  4. Voeg de tomatenstukjes, laurierblad en naar smaak peper en zout toe en laat dit 5 minuten smoren.
  5. Voeg de aardappel, visfond, witte wijn en oestersaus toe en laat ruim een kwartier zachtjes koken onder af en toe doorroeren.
  6. Voeg de aangezette visfilet, mosselen, garnalen en een paar druppels tabasco toe en laat nog ruim 5 minuten doorkoken.
eet smakelijk