- 200 g Tonijnmoot in blik
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Snelle bouillabaisse op tafel.
- Ontvel de tomaten door ze één voor één kort in kokend water te dompelen en verwijder de kernen en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Snijd de tonijn en kabeljauw in stukken en bak deze kort aan in een hete koekenpan met olie.
- Zet een koekenpan met hoge rand (hapjespan) op het vuur en fruit hierin de ui en geperste knoflook even aan, zonder te laten bruinen.
- Voeg de tomatenstukjes, laurierblad en naar smaak peper en zout toe en laat dit 5 minuten smoren.
- Voeg de aardappel, visfond, witte wijn en oestersaus toe en laat ruim een kwartier zachtjes koken onder af en toe doorroeren.
- Voeg de aangezette visfilet, mosselen, garnalen en een paar druppels tabasco toe en laat nog ruim 5 minuten doorkoken.