Babi pangang

Babi pangang

Smulweb imageSmulweb

Geef je avondmaaltijd een Oosters tintje met dit recept voor babi pangang: knapperig gebakken varkensvlees overgoten met een zoet-pittige saus. Deze klassieker steelt gegarandeerd de show op tafel.

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Babi pangang op tafel.

  1. Doe 200 ml water in een niet al te grote pan en voeg alle specerijen toe. Roer even en leg de schouderkarbonades in het water. Zorg dat ze net onder water staan. Breng aan de kook en laat de karbonades 45 minuten zachtjes koken. Keer de karbonades halverwege de kooktijd een keer om en controleer of er nog voldoende kookvocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat water toe. Zet na 45 minuten het vuur uit en laat de karbonades met de deksel op de pan afkoelen.
  2. Maak daarna de saus. Doe 200 ml kookvocht van de karbonades samen met de tomatenpuree, fijngesneden verse gember, sambal en suiker in een steelpannetje en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de azijn en gembersiroop toe. Verwijder de gember. Meng de maïzena met wat water en voeg toe. Roer door en draai het vuur uit als de saus de gewenste dikte heeft. Houd de saus warm terwijl je de karbonades frituurt.
  3. Dep de karbonades heel goed droog met keukenpapier en snijd de botten er uit. Verhit frituurvet of olie tot 180 graden. Frituur het vlees in 2-4 minuten tot het bruin en krokant is. Snijd de gefrituurde karbonades in reepjes.
  4. Giet de warme saus over de in reepjes gesneden karbonades en klaar is je babi pangang.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees