Ajam ketjap - kip in ketjapsaus

Ajam ketjap - kip in ketjapsaus

Smulweb imageSmulweb

Ajam ketjap, oftewel kip in ketjapsaus, is een heerlijk Indonesisch gerecht dat in Nederland veel gegeten wordt. Met deze simpele stappen heb jij het zo op tafel staan: kook de kip halfgaar, voeg kruiden, ui, ketjap en citroensap toe en laat dit zachtjes pruttelen tot de kip gaar is. Selamat makan!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ajam ketjap - kip in ketjapsaus op tafel.

  1. Breng de kip met wat zout aan de kook in water.
  2. Laat het voor circa 20 minuten staan tot het halfgaar is.
  3. Meng de kruiden en voeg vervolgens de ui, ketjap en het citroensap toe.
  4. Laat het voor circa 30 minuten zacht koken tot de kip gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte