Groenten tajine op zn berbers

Groenten tajine op zn berbers

Smulweb imageSmulweb

Proef de Marokkaanse keuken en maak deze smaakvolle groenten tajine op zijn Berbers! Langzaam gegaarde aardappels, koolraap, wortels, courgettes en erwten in kruidige saus met knoflook.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 840 g Koolraap
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Groenten tajine op zn berbers op tafel.

  1. Snijd de tomaten en ui in plakjes. Snijd de aardappels in blokjes. Schil de koolraap en snijd in blokjes. Snijd de wortelen en courgettes in langwerpige plakken. Hak de teentjes knoflook.
  2. Als u gebruik maakt van een Tajine om dit gerecht te koken, zorg dan dat u de warmte laag houdt. Doe de olijfolie in de Tajine, voeg de uien toe en laat ze gedurende 10 minuten garen.
  3. Leg de groenten dakpansgewijs in de Tajine. Eerst de groenten die een langere tijd nodig hebben om te garen (aardappelen en koolraap), voeg dan de rest (wortels, courgette, tomaten en groene erwten) toe.
  4. Meng alle kruiden en de knoflook in het kopje water en giet dit over de groenten.
  5. Bedek de Tajine en laat de groenten 1:30-2:00 uur smoren. Giet van tijd tot tijd wat kookvocht eroverheen.
  6. Haal de deksel van de Tajine als de groenten gaar zijn en laat nog 15 minuten de saus indikken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje