Verse tomatensoep

Verse tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke verse tomatensoep boordevol smaak door het gebruik van verse tomaten, kruiden en balsamico-azijn. Geserveerd met een vleugje pittige djahe en top af met de fijngesneden lentui. Makkelijk om te maken en binnen 30 minuten op tafel.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verse tomatensoep op tafel.

  1. Snijd 1 ui in halve ringen. Snijd 1 teen knoflook in stukjes. Snijd de tomaten doormidden. Leg dit op een bakplaat, de tomaten met bolle kant naar boven en doe de olijfolie, oregano, tijm en balsamico azijn erover. Zet in een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten.
  2. Zet de bouillonblokjes en water op. Snijd uien en knoflook grof en voeg deze toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken.
  3. Zet de tomatenpuree even aan. Voeg dan djahe toe en roer goed door. Doe er een beetje water, suiker, zout en peper bij.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en verwijder van de tomaten het velletje. Voeg alles in de soep, ook de tomatenpureemix.
  5. Blend de soep tot een homogene massa met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
  6. Verwarm het geheel nog even en voeg als laatste de fijngesneden lentui toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep