Chocolade-espressocreme-taart

Chocolade-espressocreme-taart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke chocolade-espressocrème-taart bestaat uit vier lagen: een basis van taartdeeg, een laag chocolade, een laag espressocrème en een topping van slagroom. De taart heeft een rijke smaak van chocolade gecombineerd met de intense smaak van espresso, aangevuld met een luchtige slagroom.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Kopjes espresso
  • 2 el Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chocolade-espressocreme-taart op tafel.

  1. Maak de taartbodem door 150 gram bloem, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, mespunt zout en 100 gram boter te kneden. Wikkel het deeg in folie en leg het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 175 graden) en vet een springvorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Prik hier en daar met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ongeveer 12 minuten. Laat de bodem afkoelen.
  2. Maak de chocoladelaag door de chocolade in stukken te hakken en 150 gram slagroom in een pan aan de kook te brengen. Haal de pan van de warmtebron en smelt de chocolade onder voortdurend roeren in de room. Laat de chocoladecrème ongeveer 20 minuten afkoelen en verdeel het over de taartbodem. Laat de taart ongeveer 2 uur afkoelen.
  3. Maak de espressolaag door gelatine te weken in koud water en Amaretto met espressopoeder te verwarmen (niet koken). Los hierin de gelatine - van het vuur af - op. Klop 250 gram slagroom met 2 zakjes vanillesuiker en 2 theelepels suiker half stijf en roer voorzichtig de gelatine-amaretto-oplossing erdoorheen. Verdeel de espressolaag over de chocoladelaag en laat het geheel ongeveer 2 uur koelen in de koelkast.
  4. Maak de slagroomlaag door 250 ml slagroom met 2 afgestreken eetlepels poedersuiker en 1 zakje slagroom-versteviger stijf te kloppen. Verdeel de slagroom over de espressolaag. Versier de taart met chocolaatjes en wat cacaopoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart