Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

Smulweb imageSmulweb

Gehaktballen in jus, een echte klassieker. Met spekjes en champignons gebakken en daarna afgemaakt met tomatenpuree, rode wijn, laurierblad, tijm, kruidnagels en kerrie. 30-40 minuten laten garen in de jus en smullen maar!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ouderwets lekkere gehaktballen in jus op tafel.

  1. Bak spekjes in het overgebleven vet van gehaktballen tot het knapperig is. Haal het uit de pan.
  2. Fruit sjalotten tot ze zacht zijn en bak champignons op middelhoog vuur mee tot ze gekleurd zijn. Voeg wat vet toe als het dreigt te droog te raken.
  3. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat het in drie minuten ontzuren.
  4. Voeg de rode wijn, laurierblad, tijm, kruidnagels, kerrie, zout en peper toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de jus toe aan de gehaktballen en laat de gehaktballen 30-40 minuten in de jus garen.
  6. Verwijder de laurier, kruidnagels en tijm en serveer de saus bij de gehaktballen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees