Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Vlinderkip uit mexico op tafel.
- Rooster de specerijen in een droge koekenpan en stamp ze tot een grof poeder in de vijzel. Voeg olijfolie, oregano, geraspte citroenschil en knoflook toe. Vijzel alles tot een zo glad mogelijke pasta.
- Om de kip te vlinderen moet de ruggengraat verwijderd worden. Knip de kip links en rechts van de ruggengraat in en trek de ruggengraat eruit. Draai de kip om en duw hard op het borstbeen tot de kip zo plat mogelijk wordt.
- Wrijf de kip aan alle kanten in met de kruidenpasta en plaats het in een plastic zak. Laat het een paar uur of een hele nacht marineren in de koelkast.
- Laat de kip een half uur voor bereiding op kamertemperatuur komen. Zet de oven op grillstand, vet een rooster lichtjes in en leg dit op een uitlekbak.
- Leg de kip met de velkant naar boven op het rooster en schuif het rooster tezamen met de uitlekbak (hoog) in de oven. Rooster circa 6 minuten of tot het vel goudbruin kleurt. Draai de kip om en rooster de andere kant nog 6 minuten.
- Haal kip en rooster uit de oven, zet de oven op de gewone ovenstand (onder- en bovenwarmte van 180 C.). Kwast de velkant van de kip lichtjes in met olie en strooi wat zeezout en versgemalen zwarte peper over de kip. Schuif het rooster met de kip terug in de oven (op de een na onderste richel) en bak nog circa 15 minuten tot de kip helemaal gaar is.