Pastinaaksoep met kardemom

Pastinaaksoep met kardemom

Smulweb imageSmulweb

Het recept voor de romige pastinaaksoep met een vleugje kardemom. Verfrissend voor deze zomerse periode! Je kunt de soep serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met wat brood erbij.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Pastinaak
  • 8 Kardemompeultjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pastinaaksoep met kardemom op tafel.

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen.
  2. Regel een liter groentebouillon. Gebruik bijvoorbeeld één (biologische) groentebouillontablet op een hele liter water.
  3. Kook de pastinaken gaar, samen met een klein scheutje citroensap en de kardemomzaadjes. Voeg eventueel ook de kardemomschilletjes toe, als je ze er later weer uit kunt halen.
  4. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer.
  5. Breng de soep op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden