Witlof-zalm gratin

Witlof-zalm gratin

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke witlof-zalm gratin. Kook de witlof en wikkel de zalm eromheen. Plaats de gevulde witlof in een ingevette ovenschaal. Meng een saus van boter, bloem en melk op smaak gebracht met dille en peper. Giet de saus over de witlof en bestrooi met kaas. Bak het geheel 15 minuten in de oven en geniet

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Witlof-zalm gratin op tafel.

  1. Kook of stoom de witlof 15 à 20 minuten (afhankelijk van de dikte). Laat goed uitlekken, met de punt naar beneden.
  2. Wikkel de zalm om de witlofstronkjes.
  3. Vet de ovenschaal in met boter en leg de stronkjes witlof er naast elkaar in. Warm de oven voor op 200°C (hetelucht oven).
  4. Smelt de 20 g boter en roer er de bloem door. Laat even meewarmen en voeg dan, al roerend met een garde, scheutje voor scheutje de melk toe.
  5. Op smaak maken met peper en iets minder zout dan je gewend bent. Roer de dille door de saus en giet hem over de witlof.
  6. Strooi de kaas erover.
  7. Ongeveer 15 minuten door en door warm laten worden in de oven, op het laatst nog even de gril erbij aan voor een knapperig korstje. Goed in de gaten houden!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden Sauzen