Geroosterde kip - kip roti

Geroosterde kip - kip roti

Smulweb imageSmulweb

Deze geroosterde kip-rötibereiding smaakt altijd geweldig! Kook de aardappels in kippenbouillon en serveer onder de mooi goudbruin gebakken kip met een snufje verse peterselie. Een perfecte familiemaaltijd!

45 min bereiden

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Geroosterde kip - kip roti op tafel.

  1. Was de kip en dep hem droog met keukenpapier. Doe de boter in een braadpan en leg de kip er in. Bak hem al draaiend totdat deze overal mooi goudbruin is.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor tot 180 graden. Leg de kip in een braadslede. Neem de boter uit de braadpan en giet dit over de kip in de braadslede met een beetje citroensap. Bak dan de kip in de oven zo`n 45 minuten af.
  3. Kook ondertussen in 20 minuten de aardappels gaar in de kippenbouillon. Voeg meteen de sjalot, de tomaatjes, de knoflook, peper en zout toe.
  4. Doe dit mengsel in een mooie schaal en giet er wat kookfond over. Eventueel nog wat zout/peper toevoegen.
  5. Haal de kip uit de oven en bewaar al het braadvocht. Zet de kip dan terug de oven in zodat hij niet afkoelt.
  6. Prik in het dikste deel van de kip met een vork. Als het sap er uit loopt dan is hij klaar.
  7. Leg de kip op het aardappelmengsel en strooi er de verse gesnipperde peterselie overheen. Eet smakelijk! NB: Je kunt ook een zak verse krieltjes van 700 gram nemen in plaats van grote aardappels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Surinaams Roti