- 200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Pizzabodem zelf maken (een brooddeeg bodem) op tafel.
- Los gist op in water, laat het tenminste 10 minuten staan en roer het vervolgens glad.
- Zeef de bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden.
- Strooi zout langs de rand van de bloem.
- Doe gistoplossing en olijfolie in het kuiltje en werk de bloem met de vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaat.
- Kneed het deeg voor 8-10 minuten tot er een elastische deeg vormt.
- Bol het deeg op en doe het in een met bloem bestoven schaal en doe er een stuk plastic overheen.
- Laat het deeg op een warme plaats voor 45-60 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in 4 delen en rol het uit tot 4 dunne pizzabodems.
- Verdeel de vulling erover en bak tot gaar. Zorg ervoor dat er een rand van 1+1/2 cm overblijft zonder vulling. Je kunt deze rand ook vooraf insmeren met olijfolie voor een meer glanzende en zachtere korst.