Hartige galettes

Hartige galettes

Smulweb imageSmulweb

Met deze hartige galettes kunt u een indrukwekkende brunch op tafel zetten. Dunne flensjes van meel, eieren en melk met daarop plakjes ham en een ei, gevouwen tot een vierkant en bestrooid met wat kaas. Simpel en smaakvol!

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige galettes op tafel.

  1. Klop een dik egaal beslag van meel, eieren en 100 ml melk. Voeg al kloppend de rest van de melk en 175 ml water toe en klop de boter erdoor.
  2. Gebruik liefst 2 middelgrote koekenpannen tegelijk, verhit ze op halfhoog vuur en bak van het beslag (zonder boter) 8 dunne flensjes.
  3. Leg ze voor het vullen een voor een terug in de pan. Leg op elk flensje een klontje boter en laat smelten. Leg er dan een plakje ham op.
  4. Breek een ei boven het flensje en verspreid het eiwit met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft en in het midden ligt. Bestrooi met de kaas.
  5. Klap de randen naar binnen, zodat een vierkant ontstaat terwijl de dooier zichtbaar blijft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees