Knolselderij soep

Knolselderij soep

Smulweb imageSmulweb

Een fluweelzachte knolselderij soep met uitgebakken spekreepjes. Voeg voor de finishing touch de slagroom toe en breng op smaak met peterselie, peper en zout. Perfect voor een koude dag of gewoon als je trek hebt in een verwarmende, lekkere soep.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Knolselderij soep op tafel.

  1. Schil de knol en snijd deze in parten. Snijd ook de uien.
  2. Kook de knol parten, ui en de bouillon blokjes in een pan met ruim kokend water gaar.
  3. Bak de spekreepjes goed uit in een koekenpan.
  4. De knol parten zijn gaar als je er met je vork doorheen kunt prikken. Giet het kookvocht af en bewaar het.
  5. Pureer de knol parten en uien. Voeg het kookvocht toe tot het een homogene massa wordt.
  6. Voeg de slagroom en uitgebakken spekreepjes toe en breng het geheel op smaak met peterselie, peper en zout.
  7. Maak het geheel warm op een laag vuurtje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Knolselderij