Pavlova van rode bosvruchten

Pavlova van rode bosvruchten

Smulweb imageSmulweb

Een feestelijke pavlova met rode bosvruchten staat in een handomdraai op tafel. Het eiwitschuim is lekker knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. Daarop zit jam, slagroom en verse gemengde bosvruchten. Genieten maar!

45 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pavlova van rode bosvruchten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Bekleed de springvorm met een velletje bakpapier op de bodem en spray het in met bakspray.
  2. Zet alle ingrediënten afgemeten klaar voordat je begint.
  3. Zorg dat de voorwerpen die je gebruikt (beslagkom, mixer en spatel) vetvrij zijn, anders zakken je eiwitten in.
  4. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Klop de helft van de suiker, de maizena en het azijn erdoor. Blijf kort kloppen tot de suiker is opgelost. Klop kort de resterende suiker erdoor.
  5. Schep het eiwitschuim in de springvorm en strijk het luchtig glad met een spatel. Zet de Pavlova 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven tot het schuim aan de buitenkant hard is geworden. De binnenkant moet nog zacht zijn. Laat afkoelen in een openstaande oven.
  6. Klop de slagroom met wat suiker stijf. Smeer op de Pavlova wat jam, doe nu de slagroom erop en daarop flink wat verse gemengde bosvruchten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Taart Bosvruchten Pavlova