Frisse eiersalade

Frisse eiersalade

Smulweb imageSmulweb

De Frisse eiersalade is perfect als beleg op brood. Deze heerlijke salade is gemaakt van gekookte eieren gemengd met mayonaise, yoghurt en mosterd. Geserveerd met bosui, augurk en kruiden voor een heerlijke smaak. Probeer het vandaag nog!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Frisse eiersalade op tafel.

  1. Zet 4 eieren op in een pan koud water. Kook de eieren 8 minuten, gerekend vanaf het moment dat het water echt kookt.
  2. Gooi het water uit de pan in de gootsteen en laat een paar minuten koud water over de eieren stromen. Laat verder afkoelen.
  3. Pel de eieren en zorg dat er geen stukjes schaal achterblijven. Spoel ze eventueel even af en dep droog. Snijd de eieren door en doe het eigeel in een bakje. Snijd de eiwitten in kleine stukjes.
  4. Prak het eigeel. Doe hier de mayonaise, yoghurt en mosterd doorheen.
  5. Snijd het bosuitje in kleine halve ringetjes, zo fijn mogelijk. Snijd de augurk in hele kleine stukjes. Doe de bosui, de augurk en de kruiden bij het eigeelmengsel. Voeg een paar druppels citroensap toe. Roer goed door. Proef, en voeg zo nodig wat extra peper of kruiden toe.
  6. Roer daarna de stukjes eiwit voorzichtig door het mengsel. Eventueel kun je naar smaak een klein beetje losalt/bewust zout toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Eiersalade