Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Quiche lorraine op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg ze naast elkaar om te ontdooien. Vet de springvorm in. Schil de uien en snijd ze fijn. Snijd de tomaten fijn. Verwijder desgewenst pitjes en sap om een drogere quiche te krijgen.
- Bak de spek- of hamblokjes in een koekenpan (geen boter of olie toevoegen). Voeg wanneer deze bijna gaar zijn de uien toe. Bak op het laatst de tomaten nog even mee. Breng op smaak met peper en zout (bedenk dat door het vlees het mengsel al flink zout is).
- Klop de eieren los met room of melk en voeg de helft van de geraspte kaas toe.
- Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Schik de spekjes met ui en tomaat op het bladerdeeg. Schenk het eiermengsel erover. Strooi de rest van de geraspte kaas over de quiche.
- Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar. De quiche dient stevig te zijn.