Crepes suzette (pannenkoekjes met sinaasappelsaus)

Crepes suzette (pannenkoekjes met sinaasappelsaus)

Smulweb imageSmulweb

Crepes suzette (pannenkoekjes met sinaasappelsaus). Met zacht beslag van bloem, ei, eidooier en melk. Reepjes sinaasappelschil voor een frisse twist. De crêpes bakken, in de saus smoren en ze laten karamelliseren met Grand marnier. Met sinaasappelschil als garnering in een handomdraai klaar!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Grand marnier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Crepes suzette (pannenkoekjes met sinaasappelsaus) op tafel.

  1. Zeef de bloem met het zout boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe het ei en de eidooier in het kuiltje en roer tot alles is gemengd. Giet er geleidelijk de melk bij. Klop tot er een glad beslag ontstaat. Roer de zachte boter door het beslag, dek af en zet in de koelkast.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak 8 crêpes door een klein beetje beslag in de pan te gieten en dit te verdelen door de pan te kantelen. Bak 1-2 minuten per kant. Maak een stapel van de crêpes.
  3. Snijd de schil van 1 sinaasappel in reepjes en bewaar een klein beetje sinaasappelschil om te garneren. Pers het sap uit beide sinaasappels. Smelt de boter in een koekenpan en roer er de suiker, sinaasappelschil en -sap door. Verhit boven een klein vuurtje tot de suiker is gesmolten en het mengsel borrelt.
  4. Vouw elke crêpe in vieren en doe ze één voor één in de pan met saus. Bedruip ze met de saus en schuif dan naar één kant van de pan om ruimte te maken voor de volgende crêpe. Vervolg met de volgende crêpe tot ze allemaal in de saus zijn gesmoord.
  5. Giet de Grand marnier in de pan en laat 2-3 minuten meekoken tot de saus karamelliseert. Schik de crêpes dan op borden en garneer met sinaasappelschil. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen