Coq au vin (gestoofde kip)

Coq au vin (gestoofde kip)

Smulweb imageSmulweb

Als je op zoek bent naar een lekkere Franse stoofschotel, dan is coq au vin echt wat voor jou! Kip wordt gestoofd in wijn met kruiden, champignons, uitjes en bacon. De saus maak je af met een boter-bloemmengsel voor een heerlijke textuur. Serveer met wat brood om het vocht op te kunnen dippen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Coq au vin (gestoofde kip) op tafel.

  1. Verhit de boter in een braad- of hapjespan. Bak de uitjes in hun geheel en de bacon in de pan in een paar minuten goudbruin. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten. Schep dan alles uit de pan en zet apart.
  2. Snijd de kipfilet in grote stukken en bak deze in een paar minuten rondom goudbruin in dezelfde pan. Voeg de wijn, kruiden, knoflook, suiker en zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat alles met deksel op de pan een uur doorkoken. Schep af en toe om.
  3. Voeg de uitjes, champignons en bacon weer toe, dek af en laat nog 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  4. Schep kip, bacon, uitjes en champignons in een (voorverwarmde) schaal. Verwijder de laurierblaadjes. Laat het kooknat dat is achtergebleven in de pan een paar minuten op hoog vuur inkoken.
  5. Roer boter en bloem door elkaar. Roer theelepel voor theelepel van dit mengsel door de saus tot deze de gewenste dikte heeft.
  6. Giet de saus over de kip, garneer met peterselie en dien direct op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Haan Coq au vin