- 150 g Basmati Rijst Langkorrelig
- 30 ml Worcestersaus
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Mexicaanse gehaktballetjes op tafel.
- Maak tomatensaus en kook rijst en eieren.
- Hak de ui en knoflook fijn. Meng de overige ingrediënten erdoor, behalve de tomatensaus en de gekookte, gehakte eieren. Voeg de gehakte eieren pas toe als je het geheel tot een homogene massa hebt gekneed. Breng de massa op smaak met zout en peper en bak eventueel een portie om de smaak te controleren. Het gehaktmengsel is vrij dun, zet het tenminste 10 minuten in de koelkast om op te stijven. Je kunt het ook een dag van tevoren bereiden.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol gehaktballetjes van 3-4 cm doorsnede en leg deze in een braadslede. Schenk de tomatensaus erover en dek de braadslede af met aluminiumfolie.
- Bak de balletjes in de oven in ca. 45 minuten gaar.