- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Linzensoep met spekjes op tafel.
- Snipper de ui.
- Fruit de ui samen met het spek in de hete olie (in een andere pan).
- Pers de knoflook erboven uit en laat die een minuut meebakken.
- Snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in niet al te kleine stukjes.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Bak de groenten drie tot vijf minuten al roerend mee en haal ze van het vuur af.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Breng de bouillon aan de kook, doe de linzen erbij (indien uit blik, indien vers
- even 20 minuten eerder opzetten met wat rundvleesbouillon. 250 gram linzen op 1 liter water).
- Doe de aardappelblokjes en het spek-groentenmengsel in de soep.
- Laat 10 minuten meekoken.
- Controleer of de aardappels gaar zijn.
- Maak de soep op smaak af met peper, zout en basilicum.