Linzensoep met spekjes

Linzensoep met spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke linzensoep met spekjes die een perfecte hartige smaak geven. Ui en knoflook worden gefruit, paprika en bleekselderij toegevoegd en samen gebakken met spek. Blokjes tomaat en aardappelblokjes worden toegevoegd aan de bouillon met de linzen totdat alles gaar is. Maak de soep af met peper, zout en basilicum. Perfect voor op een koude dag!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Linzensoep met spekjes op tafel.

  1. Snipper de ui.
  2. Fruit de ui samen met het spek in de hete olie (in een andere pan).
  3. Pers de knoflook erboven uit en laat die een minuut meebakken.
  4. Snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in niet al te kleine stukjes.
  5. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  6. Bak de groenten drie tot vijf minuten al roerend mee en haal ze van het vuur af.
  7. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  8. Breng de bouillon aan de kook, doe de linzen erbij (indien uit blik, indien vers
  9. even 20 minuten eerder opzetten met wat rundvleesbouillon. 250 gram linzen op 1 liter water).
  10. Doe de aardappelblokjes en het spek-groentenmengsel in de soep.
  11. Laat 10 minuten meekoken.
  12. Controleer of de aardappels gaar zijn.
  13. Maak de soep op smaak af met peper, zout en basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees