Zweedse visspiesjes met rode bessen

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 verse haringfilets, in 4 gesneden
100 g verse zalmfilet, in blokjes van 1,5 cm
10 rivierkreeftstaartjes
100 g rode bessen
1 zoete ui
5 kruidnagels
1 laurierblad
1 sinaasappel, het sap
1 dl azijn
2 el honing
1 dl water
versgemalen zwarte peper
extra: lange satéprikkers

bereiden:

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kookpot. Warm op tot de honing gesmolten is en laat afkoelen. Schep de vis samen met de marinade in een gesloten kom en laat 4 uur rusten in de koelkast.

Leg de satéprikkers in water (zo branden ze niet snel). Prik de zalm, haring, rivierkreeftjes en rode besjes afwisselend op de prikkers en leg 1 minuut op de hete rooster.

serveren:

Lekker bij de apero!



Inspiratie & blog