Wortelcake met smeuïge chocoladepasta

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

Even geduld...
100 g witte kristalsuiker
125 g eidooier
25 g glucose
325 g eiwit
245 g amandelpoeder
55 g hazelnootpoeder
100 g bloem
10 g bakpoeder
200 g geraspte wortelen
125 g aardappelpuree
1 snuifje zout
1 tl zeste van citroen
1 tl zeste van appelsien
25 g hazelnoten, gehakt
25 g pijnboompitten, gehakt
1 klontje boter
200 g room
20 g caramel chocolade, in stukjes
20 g pure chocolade, in stukjes
200 g praliné van hazelnoten
voor de afwerking: babyworteltjes
extra: bakblik

enkele uren vooraf:

Maak eerst de chocoladepasta. Kook hiervoor de room op. Giet de warme room over de chocolade en meng de praliné eronder. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

bereiden:

Meng 75 g kristalsuiker met de eidooiers. Doe de glucose erbij en klop schuimig. Klop het eiwit stijf met de rest van de kristalsuiker. Doe de suiker er niet in één keer maar beetje bij beetje bij.

Doe het amandel- en hazelnootpoeder, de bloem, het bakpoeder, de geraspte wortelen en aardappelpuree in een grote kom en meng onder elkaar. Breng op smaak met een snuifje zout.

Meng hier beetje bij beetje het opgeklopte eiwit en het eidooiermengsel onder. Meng er als laatste de gehakte hazelnoten, pijnboompitten en zeste van appelsien en citroen ander.

Schep het beslag over in een beboterd bakblik en bak 25 minuten in de Philips Airfryer op 175°C.

serveren:

Werk de wortelcake af met enkele babyworteltjes en serveer samen met de chocoladepasta.



Inspiratie & blog