Vlaamse stoof karbonade met appelcompote

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
800 g rundsstoofvlees in gelijke stukken
4 uien in fijne ringen
4 Jonagold appels in stukken
50 g boter
2 flesjes donker trappistenbier
1 dl water
1 el Luikse perensiroop
40 g mosterd
1 snede brood
1 bosje verse tijm
1 laurierblaadje
1 kaneelstokje

Bereiden:

Kleur het stoofvlees aan in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg de ajuiniringen, tijm en laurier bij. Laat ca. 5 min. stoven met het deksel erop. Giet er het bier en perensiroop bij.

Besmeer de snede brood met mosterd en schik in de pan. Laat met het deksel op 3h zacht stoven.

Laat de appelstukjes met het water, kaneel en tijm even opkoken. Laat 20 min. met het deksel erop doorstoven op matig vuur.  

 

Inspiratie & blog