Vieux Carré

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

Even geduld...
3 cl Rye Whiskey
3 cl Noilly Prat rouge
3 cl Cognac
1 cocktaillepel Bénédictine
1/2 cocktaillepel Peychaud's bitters
1/2 cocktaillepel Angostura bitters
1 citroenzest
1 hand crushed ice
5 ijsblokjes

Bereiden:

Koel het glas voor met ijs. Meng de ingrediënten, voeg de ijsblokjes toe en roer goed door. Strain de cocktail in het glas. Snijd de zeste boven het glas, knijp ze uit zodat de aroma's vrijkomen en wrijf er mee langs de rand van het glas. Leg de zeste bij in het glas.

 

Inspiratie & blog