Tomaten gevuld met ricotta

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 tomaten
100 g fijne sneetjes gezouten spek
500 g ricotta
50 g rucola
2 el gehakte basilicum
1 el gehakte oregano
150 g geraspte parmezaan
grof gemalen peper - zeezout
voor de afwerking: basilicum

bereiden:

Spoel de tomaten, snijd er de hoedjes af en verwijder het vruchtvlees. Bestrooi de binnenkant met een beetje grof zeezout en laat ze met de opening naar beneden even uitlekken.

Snijd het spek in heel kleine stukjes en bak krokant in de pan. Laat afkoelen. Hak de rucola fijn en meng samen met de basilicum, de oregano, de geraspte parmezaan, het spek en de peper onder de ricotta. Vul de tomaten met het mengsel.

werk af:

Presenteer met een blaadje basilicum.

Inspiratie & blog