Thaise noedels met scampi en koriander

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 g brede rijstnoedels
4 kleine wortelen
0,5 bosje lente-ui
1 ei
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 el zonnebloemolie
450 g scampi's
3 el sojabonenpasta
1 tl chilipoeder
1 el bruine suiker
1 el vissaus
2 el citroensap
1 scheutje water
100 g sojascheuten
voor de afwerking: verse koriander

bereiden:

Week de rijstnoedels een half uur in warm water tot ze bijtgaar zijn.

Snijd de wortelen in fijne reepjes en de lente-uitjes doormidden. Klop het ei en de look door elkaar. Verhit de olie in een wok en roerbak het eimengsel.

Doe de scampi’s erbij en laat 2 minuten meebakken. Voeg de sojabonenpasta, chilipoeder, suiker, vissaus, citroensap en scheutje water toe. Laat de noedels uitlekken en doe ze samen met de lente-uitjes, wortels en sojascheuten in de wok. Roerbak nog enkele minuten.

serveren:

Serveer warm en werk af met korianderblaadjes.



Inspiratie & blog