Taboulé met scampi en gemarineerde venkel

Een recept van Chiara van Emrik
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 g bulgur of couscous
1 venkelknol
12 scampi's
1 komkommer
1 handvol pijnboompitjes
2 lange sjalotjes, fijngesneden
1 teentje look, gesnipperd
1 bakje kerstomaten
1 handvol bladpeterselie, fijngesneden
2 takjes munt (enkel de blaadjes), fijngesneden
1 citroen, het sap
olijfolie - chardonnay-azijn
peper - zout

Bereiden:

Maak de bulgur of couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de venkel in dunne plakjes met een mandoline of dunschiller. Meng de venkel in een kom met een scheutje olijfolie en de chardonnay-azijn. Kruid met peper en zout en laat marineren.

Maak de scampi’s schoon. Snijd de komkommer overlangs en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de
komkommer in fijne blokjes.

Rooster de pijnboompitjes in een pan met een beetje olijfolie en bestrooi met wat zout wanneer ze klaar zijn.

Doe de fijngesneden sjalotjes en look in een pan en stoof ze tot ze glazig zijn. Voeg de kerstomaatjes toe.

Bak de scampi’s in een andere pan krokant langs beide kanten. Meng de bulgur of couscous met de gestoofde kerstomaatjes, voeg de komkommer, pijnboompitjes en de fijngesneden peterselie en munt toe. Meng goed en voeg olijfolie en citroensap toe naar smaak.

Serveren:

Dresseer alles in een diep bordje en leg er enkele warme scampi’s op. Werk af met een handvol gemarineerde venkel.

Uit het boek "Heerlijk Licht"

Onze charmante njam!-lady, Chiara van Emrik, gaat in Heerlijk Licht voor de gezonde en snelle keuken. 

Haar gerechtjes – van een healthy burger, over een frisse quinoasalade tot een verrassend koud pastagerechtje – zijn in minder dan 30 minuten klaar. Ideaal voor culinaire verwenners met een drukke agenda! Chiara vertrekt bovendien van gekende gerechten, maar brengt ze op smaak met haar persoonlijke formule.

Lees meer over Heerlijk Licht

Inspiratie & blog