Sprot met tapenade van aubergine en sesam

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in Urban Barbecue

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,5 aubergine
1 el witte sesamzaadjes
1 el zwarte sesamzaadjes
1 teentje look
0,5 groen pepertje
0,5 citroen, het sap
enkele blaadjes koriander
enkele blaadjes munt
4 sprotfilets
olijfolie

Bereiden:

Snij de aubergine in plakjes. Smeer ze in met olijfolie en leg ze op de grill tot ze mooi gaar zijn. Haal van de grill en verwijder de schil. Hak het binnenste van de aubergine fijn.

Rooster de sesamzaadjes kort in een pan zonder vetstof.

Hak een teentje look en een half groen pepertje fijn. Meng onder de aubergine en voeg nog citroensap en fijngehakte koriander en munt toe.

Grill de sprotjes kort op de barbecue.

Serveren:

Schep een lepeltje van de tapenade van aubergine op een bord. Strooi er de geroosterde sesamzaadjes over en werk af met de gegrilde sprotjes. 

Inspiratie & blog