Spaghetti met Parmezaan balletjes

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 g pasta
500 g rundergehakt
0,5 gesnipperde rode paprika
1 ui
2 teentjes fijngehakte look
800 g gepelde tomaten
1 blikje of 70 g tomatenpuree
7 el geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
2 el olijfolie
1 el grove mosterd
1 el ketchup
0,5 tl nootmuskaat
2 el bruine suiker
1 el gedroogde basilicum
1 el gedroogde peterselie
naar smaak versgemalen peper - zout

Bereiden:

Maak het gehakt aan met het ei, zout, peper, nootmuskaat, ketchup en de mosterd. Voeg hier de Parmezaanse kaas aan toe, kneed goed door en draai er kleine balletjes van. Verhit de boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en hou deze warm onder folie.

Fruit in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Giet de tomatenstukjes erbij en breng op smaak met de basilicum, peterselie, bruine suiker, zout en peper. Doe de gehaktballetjes terug in de saus en stoof alles zachtjes gaar in 20 minuten.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de saus en balletjes.

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog