Salade met girolles en sint-jakobsvruchten

Een recept van Johan Segers

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 sint-jakobsschelpen
100 g girolles, gekuisd en gehalveerd
150 g rucola
150 g veldsla
1 scheut notenolie
10 geroosterde hazelnoten, gehakt
10 geroosterde hazelnoten
4 el druivenpitolie
6 el notenolie
2 el chardonnay-azijn
peper – zout – grof zeezout

bereiden:

Steek de sint-jakobsschelpen open en haal de vruchten eruit. Spoel af onder koud stromend water en snijd in plakjes.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette met de mixer en breng op smaak met peper en zout.

Bak de paddenstoelen op een hoog vuur kort aan in een scheutje notenolie.

Doe de rucola en veldsla in een slakom en meng met twee eetlepels vinaigrette. Strooi er de gehakte hazelnoten over en verdeel over twee borden.

werk af:

Verdeel de gebakken paddenstoelen over de salade en leg hierop de schijfjes coquilles. Werk af met een extra lepel vinaigrette en een snuifje grof zeezout.



Inspiratie & blog