Stoofpotje van everzwijn met bosbessen

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,5 dl balsamicoazijn
0,5 dl sinaasappelsap
1 dl olijfolie
1 el mosterd
7 takjes verse tijm
1 tl kaneel
2 el versgemalen peper
600 g everzwijn in stukjes
4 sjalotjes
4 selderijstengels
4 wortelen
300 g bosbessen
300 ml wildfond
300 ml rode wijn
25 g boter
25 ml crème de cassis
2 el bosbessenconfituur
2 verse laurierblaadjes
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels

bereiden:

Meng de ingrediënten voor de marinade en overgiet er de stukjes everzwijnfilet mee. Laat dit afgedekt, op een gekoelde plaats 1 dag marineren.

Schep de stukjes everzwijnfilet uit de marinade, dep ze goed droog met een keukenpapiertje en bewaar de marinade. Neem een pot met dikke bodem, smelt wat boter en schroei de stukjes rondom rond toe.

Verwarm in een apart pannetje de wildfond, fijngesneden sjalotjes, rode wijn en de helft van de marinade. Schenk dit bij de everzwijnstukjes. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de confituur, laurier, kaneel en kruidnagels toe en laat het geheel 50 minuten met de deksel zachtjes sudderen.

Snijd de selderij en de wortelen fijn en schep samen met de bosbessen, 15 minuten voor het einde, door de everzwijnstoof. Net voor het serveren breng je de crème de cassis aan toe en kruid af met zout en versgemalen peper.

serveren:

Serveer met puree.

 

Inspiratie & blog