Romige bonensoep met langoustines

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 gr witte bonen (blik)
200 gr bloemkool
125 gr langoustines
1 l visbouillon
1 ui
1 laurierblad
1 eierdooier
100 ml room
1 el truffelsnippers
1 bundeltje bieslook
1 snuifje nootmuskaat
peper - zout

Bereiden:

Snijd de ui en bloemkool in kleine stukjes en fruit deze aan in wat boter. 

Voeg de bonen, de bouillon en het laurierblad toe. Breng aan de kook, haal het laurierblad eruit en mix fijn. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

Haal van het vuur en meng de room eronder. 

Bak de langoustines kort in boter, breng op smaak met peper en zout. 

Serveren:

Verdeel de soep en garnalen over 4 borden en werk af met truffelsnippers en fijngesneden bieslook. 

Inspiratie & blog