Rode ui met walnootvulling

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g varkens en rundsgehakt
400 g krielaardappelen
4 grote rode uien
8 teentjes look
30 g brandnetelkaas
1 losgeklopt ei
40 g walnoten
3 el olijfolie
3 el paneermeel
1 tl sambal
1 el verse oregano
2 tl roze peperbolletjes
naar smaak versgemalen peper - zout

bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de krielaardappeltjes in 4 partjes. Leg de krieltjes en lookteentjes in een ovenschotel, besprenkel met  olijfolie, zout en roze peperbolletjes en zet in de oven.

Snijd het hoedje van de ui en haal de binnenste rokken uit. Snipper de uitgelepelde ui fijn en bak deze eventjes in wat olijfolie. Neem de pan van het vuur en roer er de brandnetelkaas, walnoten, gehakt, paneermeel, ei, sambal, oregano, zout en peper door. Vul hiermee de uien. Voeg deze bij de aardappelen in de ovenschotel en voeg er nog wat verse oregano aan toe.

werk af:

Besprenkel met olijfolie. Zet nog zo’n 20 minuten in de oven.

 

Inspiratie & blog