Quinoasalade met gegrilde groenten in a jar

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

x x Even geduld...
50 gr quinoa
1/3 komkommer
2 el yoghurt
1 kl olijfolie
1 limoen, het sap
enkele blaadjes munt, fijngehakt
1/4 courgette, in plakjes
1/2 paprika, in reepjes
1/4 aubergine, in plakjes
1/2 rode ui, in ringetjes
10 kerstomaatjes, in twee gesneden
2 el verkruimelde fetakaas
1/2 granaatappel, de pitjes
peper - zout
olijfolie

Bereiden:

Kook de quinoa gaar in gezouten water. Laat afkoelen en breng op smaak met het sap van een halve limoen en een scheutje olijfolie.

Snijd de komkommer in blokjes en meng er de yoghurt, olijfolie, limoensap van een halve limoen, muntblaadjes, peper en zout onder.

Verhit een grillpan met hierin een scheutje olijfolie op het vuur. Grill de courgette, paprika, aubergine en rode ui gaar. Kruid met peper en zout.

Neem een saladjar. Schep op de bodem de komkommerblokjes en bedek deze met de kerstomaatjes. Lepel hier de quinoa bovenop en verkruimel de fetakaas er boven. Werk af met de gegrilde groenten en de granaatappelpitjes.

Inspiratie & blog