Pijlinktvissen met kurkuma en citroengras

Een recept van Quyên Truong Thi, zoals gezien in Vietnjam met Quyên

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 pijlinktvissen
enkele blaadjes Vietnamese munt
enkele blaadjes shiso
zwarte peper
2 cm citroengras, fijngehakt
2 teentjes look, fijngehakt
2 tl kurkuma
1 tl zout
1 tl suiker
1 el vissaus
1 el plantaardige olie

Bereiden: 

Meng alle ingrediënten voor de marinade onder mekaar.

Maak met een mes enkele inkervingen in de inktvissen en haal ze door de marinade. Vul met de resterende marinade de inktvissen op.

Leg  de pijlinktvissen op de grill en bak ze in 8 minuten krokant aan beide kanten.

Serveren:

Snij de inktvissen in schijfjes en schik ze mooi op een bord. Werk af met enkele blaadjes Vietnamese munt en enkele shisoblaadjes. 

 

Inspiratie & blog