Paté van jonge haring met basilicum

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
11 haringfilets
1 el olijfolie
700 g aardappelen
120 g gerookt spek, in blokjes
2 uien, gesnipperd
50 ml whisky
1 handvol basilicumblaadjes, grof gesneden
3 eieren, losgeklopt
peper - zout - nootmuskaat
extra: patévorm

bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°. Vet de patévorm in met olijfolie en leg 4 filets op de bodem, velkant onderaan.

Kook de aardappelen in hun geheel bijna gaar in gezouten water, snijd in 2 en pel de aardappelen. Bak het spek samen met de uien lichtjes bruin op een hoog vuur en voeg bij de aardappelen. Hak 3 filets fijn en doe samen met de whisky, basilicum en eieren bij de aardappelen. Blender het geheel en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Doe het mengsel in de patévorm en dek af met de 4 resterende haringfilets.

Bak de paté 30 minuten in de oven. De paté is klaar wanneer hij stevig aanvoelt als je erop drukt. Laat afkoelen en zet een nachtje in de koelkast.

serveer:

Serveer met krokante toast.



Inspiratie & blog