Pappardelle met everzwijnragù

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Njamma Mia!
Foto: Roos Mestdagh ©

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 g rimacinata bloem
2 eieren
2 el olijfolie
300 g everzwijn gehakt
0,5 preiwit
0,33 selderijstengel
1 teentje gepelde knoflook
0,5 el gehakte salie
0,5 el gehakte rozemarijn
2 dl rode wijn
3 el tomaten passata
kruidenmix met zeezout, vers gemalen peper
voor de afwerking: olijfolie
vers geraspte pecorino

Bereiden:

Maak de pasta:

Maak een kuiltje in de bloem en schep de eieren erdoor. Kneed goed door en rol het deeg tot een balletje, wikkel het in plastikfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg lang uit tot het flinterdun is, rol het op en versnijd in reepjes van ca. 3cm dikte. Maak de reepjes los en kook beetgaar in ruim gezouten kokend water met olijfolie.

Maak de everzwijnragù:

Versnijd de groenten in kleine blokjes en stoof ze kort aan in olijfolie met het teentje knoflook. Voeg de ragout toe en bak het vlees krokant. Breng op smaak met kruidenmix met zeezout  en peper. Blus af met de rode wijn, voeg de tomatenpulp toe en laat kort inkoken. Laat de saus ca. 60 minuten op een zacht vuur sudderen.

Werk af:

Schep de pasta door de saus en werk af met pecorino en olijfolie.

 

Wijnsuggestie:

Chianti classico fontodi - heeft stevige tannines en rijp rood kersenfruit

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog