Pasta met zomerboontjes

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
350 g pasta
200 ml groentebouillon
4 stengels lente-ui
2 el olijfolie
1 teentje look
1 snijbiet of paksoi
1 courgette, in stukjes
800 g witte bonen (type cannellini), uit blik
4 el mascarpone
0,5 citroen, sap & rasp
verse munt
peper - zout

Bereiden:

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de groentebouillon aan de kook en hou warm.

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de fijngesneden lente-ui, knoflook, de stengels van de snijbiet en stukjes courgette voor ± 5 minuten. Roer af en toe, tot ze zacht zijn. Voeg enkele eetlepels van de bouillon toe en sudder tot bijna alle vocht is geabsorbeerd.

Voeg nu de versneden snijbietbladeren, de uitgelekte bonen, de pasta en de rest van de bouillon toe. Kook en roer voor een paar minuten.

Voeg dan de mascarpone, het citroensap en de fijngesneden munt toe. Breng op smaak met zout, peper en meer munt indien nodig.

Serveren:

Serveer met wat geraspte citroenschil.

Inspiratie & blog