Panna cotta van passievrucht

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 ml room
100 g mascarpone
30 g suiker
4 passievruchten
2 blaadjes gelatine (ca. 5 g)
stervrucht (optioneel)

Bereiden:

Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef. Houd het asap apart.

Was de pitjes van de passievrucht. Houd 1 eetlepel van de pitjes apart. Week de gelatine in koud water.

Warm de room met de suiker op. Haal van het vuur en voeg er de mascarpone en geweekte gelatine aan toe.

Laat even afkoelen en voeg de pitjes van de passievrucht toe.

Giet in serveerglaasjes en laat opstijven in de koelkast. Kook intussen het sap van de passievrucht in met wat suiker tot een siroop.

Werk af:

Werk net voor het serveren de panna cotta af met de siroop, pitjes van passievrucht en een stukje stervrucht.

Uit het boek "Tasty Sundays"

Een boek boordevol zalig lekkere, makkelijke en originele recepten voor een gezellige brunch. En als het zonnetje van de partij is, dan trekken we erop uit en dekken we de tafel op een picknickdeken! Genieten à volonté!

Lees meer over Tasty Sundays

Inspiratie & blog