Lasagne Aubergine met langoustinerolletjes

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Come a Peppe

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 Lasagne Aubergine van Come a Casa
1 aubergine
6 verse langoustines
0,5 bolletje buffelmozzarella
3 handjes kerstomaten
1 teentje look, gesnipperd
5 blaadjes verse basilicum + wat extra voor de afwerking
olijfolie - peper - zout

bereiden:

Bak de lasagne 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Snijd de aubergine in de lengte in 6 lange plakjes. Bestrooi met zout en kruid af met peper. Bak de plakjes krokant in een hete pan met een klein scheutje olijfolie. Leg de gebakken plakjes op keukenpapier en dep droog.

Pel de langoustines en bak ze kort aan in een hete grillpan met een scheutje olijfolie. Leg op elk aubergineplakje een langoustine en een stukje mozzarella en rol op. Plaats 5 minuten in de oven bij de lasagne.

Snijd de kerstomaten in stukjes en stoof aan met het teentje look. Kruid met peper en zout en doe de basilicum erbij. Laat zachtjes verder pruttelen op het vuur.

serveren:

Verdeel de auberginerolletjes over 2 voorverwarmde borden en schep er een beetje saus over. Serveer samen met de lasagne en werk af met een blaadje basilicum.



Inspiratie & blog