Kalkoenfilets met citroen

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
120 gr rijst
4 kalkoenescalopes (+- 100 gr elk)
1 el gedroogde dragon
4 plakjes Gandaham
1 citroen
2 el sherry
1 paksoi
peper - zout

Bereiden:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Wikkel om elk kalkoenlapje een plakje Gandaham. 

Kruid met versgemalen peper, dragon rasp en sap van 1 citroen. 

Snij de paksoi in fijne reepjes. 

Verhit boter en olie in een antikleefpan. Bak de kalkoenlapjes op een matig vuur in 3 minuten aan elke kant goudbruin en gaar. Haal uit de pan en laat afgedekt rusten. 

Blus het braadvocht met de sherry en roerbak de paksoi nog 1 à 2 minuten. 

Serveren: 

Serveer de kalkoenlapjes met de rijst, paksoi en een schijfje citroen.

Inspiratie & blog