Kabeljauw met tomatentopping

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
800 g kabeljauw
0,5 blikje tomatenstukjes (ca. 200g)
1 el witte wijnazijn
1 tl balsamico
2 el olijfolie
0,5 bosje basilicum
1 kleine rode ui, gesnipperd
3 tomaten, fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout - peper
voor de afwerking: olijfolie / basilicum

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Pureer in de keukenmachine de tomatenstukjes, olie, balsamico, witte wijnazijn, olie en basilicum. Roer de ui, tomaten en knoflook eronder.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie en leg de vis erin. Bestrooi met peper en zout en verdeel het tomatenmengsel erover. Bak 25 minuten in de oven.

Besprenkel de vis licht met olijfolie en werk af met verse basilicum.

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog